300% omzetgroei dankzij Marketing-intelligence in coronatijd

DON 15:30 - 16:00

Lezingenzaal 3

Noodgedwongen sloot de overheid alle horecagelegenheden in Nederland, zo ook "De Helden van Kien", een prachtig horecapaviljoen in de Brabantse Meierij. Door te denken in oplossingen en externe expertise aan te trekken, wisten zij de Coronatijd te gebruiken om volledig in te zetten op online optimalisatie. Het resultaat was 300% groei in omzet.

De inzichten die ontstonden vormen de basis voor de marketingstrategie, de targeting en het marketingbudget.

De Helden van Kien maakt (net als 8.000 horecalocaties in Nederland), gebruik van de kassasysteem van Eijsink. Dit is een veelzijdig systeem voor het restaurant, het terras, feesten, partijen en arrangementen in het aangrenzende streekperk. Allemaal via 1 centraal systeem.

Pre-corona werd al geëxperimenteerd met QR-code bestellen op het terras, waarna de uitbreiding naar een online webshop volgde. Zowel bezorgen als afhalen werd mogelijk, waarbij mensen thuis het eten mogen opwarmen. Online verkopen is natuurlijk een compleet andere tak van sport, dan op locatie maaltijden (bereid eten) serveren in hun restaurant en op het terras.

Tijdens deze presentatie wordt je meegenomen in de reis die er gemaakt is, welke marketing tooling is ingezet en welke slimme aanpassingen je kan doen om meer inzicht te genereren. Dit is de basis waarop de strategie is aangepast.

- Hoe zou jij je advertising aanpassen als je precies wist hoeveel euro omzet er uit elke bijdrage afkomstig is?
- Hoe zou jij je budgetverdeling inzetten als je precies weet welk marketingkanaal de meeste omzet oplevert?
- Hoe zou jij de targeting aanpassen als je precies weet vanaf welke google maps locaties mensen navigeren naar jouw winkel/restaurant?

Kom leren en laat je inspireren.
Geert neemt je mee met een vleugje humor en zorgt dat hij kennis deelt en jij je niet verveelt!

Heb jij deze presentatie gemist of wil je hem graag nogmaals bekijken? De video-opnames van de lezingen zijn te vinden op ons YouTube kanaal.

Bekijk video