Het ontstaan en de groei van Butlon Boodschappen

DON 13:15 - 13:45

Lezingenzaal 3

De nieuwe manier om eten te bestellen

In eerste instantie had Butlon niets met eten te maken had. Het is ooit begonnen als softwareproject voor lokale ondernemers. Een project om het makkelijker te maken om producten te kopen bij lokale ondernemers.

Het idee voor het huidige platform nam pas echt vorm toen de oom van de eigenaar, Alessio Pinna, een pizzeria begon. Er was een website nodig, zodat klanten eten online konden bestellen. Op dat moment is het platform ontstaan en is het ondertussen uitgegroeid tot een landelijke online butler voor het bezorgen van eten.

Snel en eenvoudig eten bestellen
Bij Butlon bestel je zowel de (avond)maaltijd als de wekelijkse boodschappen. Wat en wanneer je dat zelf wilt. Wat het zo bijzonder maakt, is dat Butlon je een complete biedt. Of je nu klant of een bedrijf bent. Je bestelt snel en eenvoudig wat je nodig hebt en hebt het de volgende dag al in huis. Soms komt het gewoon niet uit om naar de supermarkt of het restaurant te gaan en daarvoor bieden wij graag een uitkomst op www.butlon.com.

Heb jij deze presentatie gemist of wil je hem graag nogmaals bekijken? De video-opnames van de lezingen zijn te vinden opĀ ons YouTube kanaal.

Bekijk video

  • Thema
    Platform economy

    Platformisering is de verschuiving van aanbod gestuurd verkopen naar vraag gestuurd verkopen; Online spaces die zoveel mogelijk proberen te voorzien in de klantbehoeften. Dit zijn platformen die zich bezighouden met het matchen van behoeften van hun klant. Daarnaast zijn er platformen die zelf ook als verkoper actief zijn. Binnen de platformeconomie draait het niet om het aanbod, maar puur om de vraag.