Hoe een gerichte brandstrategie zorgt voor merkbekendheid en omzetstijging

WOE 13:15 - 13:45

Lezingenzaal 6

Elevate Digital | Growth Marketing Agency


De missie: bekendheid van het merk Popal te vergroten en meer omzet te genereren over alle distributiekanalen. Dit door de inzet van een nieuwe,
doordachte brand-strategie. Het vergroten van de merkbekendheid resulteert in het behalen van de omzetdoelstellingen van Popal via hun eigen retailers.

• Analyse van de huidige merkpositie
Een nulmeting om te ontdekken wat de huidige webshop aan omzet genereert. Hoe je een doortastende concurrentieanalyse maakt, je brand
performance maximaliseert en samenwerkingen met partners zo optimaal mogelijk inzet.

• Een op maat gemaakte groeistrategie
Hoe versterk je de merkbekendheid, kijkend naar de huidige positie binnen de markt? Vergroot het marktaandeel door de focus te leggen op branding. Zo groeit een merk als één entiteit. Door het grotere marktaandeel, wordt de verkoop verhoogd vanuit andere kanalen.

• Het gebruik van de juiste tactiek
Leer op welke kanalen je aanwezig moet zijn om efficiënt omzet te genereren. Benut de kracht van social-, discovery-, video- en DOOH-campagnes en werk samen met partners om de doelgroep te activeren.

• Inzicht in de merkpositie
Maak gebruik van brand monitoring en dashboarding om te controleren of merk-KPI’s worden behaald en op welk vlak optimalisatie essentieel is.
Breng de merkpositie in kaart middels brand en campaign tracking om de effectiviteit van campagnes inzichtelijk te maken.

Heb jij deze presentatie gemist of wil je hem graag nogmaals bekijken? De video-opnames van de lezingen zijn te vinden op ons YouTube kanaal.

Bekijk video

https://speakerdeck.com/mark3t1ng/hoe-een-gerichte-brandstrategie-zorgt-voor-merkbekendheid-en-omzetstijging-wwv-summer-edition-2021

  • Thema
    Strategy & growth

    In een moordende markt bewegen die in een moordend tempo verandert, is niet altijd makkelijk. Maar in 2021 verwacht de E-commerce markt een omzet te draaien van $4,5 triljoen wereldwijd - dat zijn achttien nullen. De markt is veranderd van een aanbod- naar vraaggestuurde economie. Digitaal is daarom allang geen trucje meer, maar een integraal onderdeel van de bedrijfsvoering. Strategy & Growth focust op de technologie die nodig is om het bedrijf te laten groeien.