Instant-commerce de toekomst van lokale retail

DON 14:45 - 15:15

Lezingenzaal 2

Flitsbezorgers genereren 60% herhaalaankopen puur vanwege de snelle service en het gemak voor de consument. Lokale retailers hebben de ideale locatie, een kwaliteitsaanbod gecureerd aan de lokale vraag. Door het matchen van producten bij lokale retailers met directe vraag van online klanten kunnen zij mee concurreren, en zelfs winnen in deze snel groeiende succesformule. De lokale retailer heeft een aantal uitdagingen om ook hun aanbod omni-channel optimaal te kunnen inzetten naar de dichtstbijzijnde vraag namelijk; 1. Lokale winkeliers worstelen om te concurreren met grote online verkoopkanalen 2. Consumenten willen steeds snellere levering en willen een gebruiksvriendelijke en prettige online verkoopervaring 3. Lokaal winkelaanbod is enorm gefragmenteerd en slecht online vindbaar In deze presentatie bespreken wij hoe door slimme technologie er toekomstbestendige proposities zijn voor de lokale retail.

Heb jij deze presentatie gemist of wil je hem graag nogmaals bekijken? De video-opnames van de lezingen zijn te vinden opĀ ons YouTube kanaal.

Bekijk video

  • Thema
    Platform economy

    Platformisering is de verschuiving van aanbod gestuurd verkopen naar vraag gestuurd verkopen; Online spaces die zoveel mogelijk proberen te voorzien in de klantbehoeften. Dit zijn platformen die zich bezighouden met het matchen van behoeften van hun klant. Daarnaast zijn er platformen die zelf ook als verkoper actief zijn. Binnen de platformeconomie draait het niet om het aanbod, maar puur om de vraag.