Retouren: misschien wel de grootste troef in e-commerce

WOE 12:00 - 12:30

Lezingenzaal 1

Postnl

De afgelopen jaren gebeurde er veel op het gebied van retouren en zijn retouren niet langer een onderwerp dat er nu eenmaal bij hoort, maar een waar je graag meer over wilt weten. Er valt namelijk ontzettend veel waarde te halen uit een goed en duurzaam retourproces. Retouren zijn misschien wel de grootste troef in e-commerce! In deze interactieve lezing wordt er vanuit drie verschillende invalshoeken gekeken naar de belangrijke topics op het gebied van retouren.

Want wat gebeurt er eigenlijk met producten die worden teruggestuurd? Hebben deze nog waarde en kan je ze als webwinkel een tweede leven geven? Mogen klanten te allen tijde blijven retourneren en dezelfde service van je verwachten? En hoe maak je nou optimaal gebruik van de data die ontstaat bij retouren?

Samen met het bedrijf Reductify onderzoeken we, tijdens de lezing, welke ontwikkelingen er plaatsvinden in de e-commerce sector, zoomen we met de snelgroeiende e-commerce speler fonQ in op hun visie op retouren én bespreekt PostNL de rol van logistiek in retouren. Een boeiende lezing met praktijkvoorbeelden en ruimte om ervaringen te delen.

Heb jij deze presentatie gemist of wil je hem graag nogmaals bekijken? De video-opnames van de lezingen zijn te vinden op ons YouTube kanaal.

Bekijk video