Van winkel naar webshop in 5 minuten met Rabobank en Pagewize

WOE 13:15 - 13:45

Lezingenzaal 4

Rabobank

Laat klanten vandaag nog online shoppen en afrekenen

Door corona zijn consumenten massaal online gaan shoppen. En de verwachting is dat deze trend grotendeels blijvend is. Om binnen retail succesvol te kunnen zijn, is een mix van online en offline sales dan ook belangrijk. Jasper Goeman van Rabobank en Kasper Kwant van Pagewize nemen je mee in laatste digitale ontwikkelingen.

We zien bij Rabobank al jaren dat online retail harder groeit dan de omzet uit fysieke winkels’, zegt Jasper Goeman, Area Lead Commercial bij Rabobank. ‘Online shoppen biedt de klant voordelen boven de fysieke winkel. Zoals gemak, een vrijwel onbeperkt assortiment en een grote prijstransparantie. Door corona is deze trend verder versneld, onder meer doordat winkels gedwongen de deuren sloten en klanten zochten naar veilige vorm van winkelen. We verwachten dat deze shift naar online deels permanent zal zijn. Klanten zijn gewend geraakt aan de voordelen van online winkelen.’

Offline en online smelten samen

Retailers moeten hierop inspelen, aldus Kasper Kwant van Pagewize. ‘De toekomst van retail is een naadloze digitale integratie van online en offline commercie, waarbij de klant volledig centraal staat.’ Daarvoor is een professionele en mobielvriendelijke website of webshop essentieel. Eén die bovendien geschikt is voor de mobiele telefoon. Kwant: ‘In een wereld waar elke klantreis start met de smartphone is het cruciaal dat ondernemers mobiel zichtbaar zijn. Hiermee ben je bovendien veel beter vindbaar via Google.’

Rabobank en partners helpen digitaliseren

Vaak zien retailers op tegen de kosten en technische kennis die volgens hen nodig is voor een website of webshop. Rabobank maakt het ondernemers daarom makkelijker om te digitaliseren en zo met hun onderneming te groeien, aldus Goeman. ‘Dat doen we samen met diverse partnerbedrijven. Daardoor kunnen retailers inspelen op de toekomst door binnen vijf minuten een complete webshop neer te zetten, inclusief goede betaaloplossing om hun klanten soepel en veilig te laten afrekenen. Zonder kennis van codering of ervaring.

Heb jij deze presentatie gemist of wil je hem graag nogmaals bekijken? De video-opnames van de lezingen zijn te vinden op ons YouTube kanaal.

Bekijk video